Home > Error Code > Kenmore Elite He3 F06 Error

Kenmore Elite He3 F06 Error

Contents

This is a normal thing because of how long the cycle is. unless you have a meter and feel comfortable using it i would suggest you have this problem checked and repaired in your home by a sears technician. Fred M, October 01, 2013 thank you for your question. Potential Causes • Check wire harness connections between the Drive Motor/Tachometer and the Motor ControlUnit (MCU), and between the MCU and the Central Control Unit (CCU) • Check the Drive Motor this contact form

This is lower than the 115- xxx mentioned above. Back To Top PM Quote Reply Posted: Thu Dec 17th, 2009 11:17 pm PM Quote Reply 9th Post Samurai Appliance Repair Man Fermented Grand Master of Appliantology Joined:Mon Mar 21st, Tyler Z. Find Appliance Parts & Diagrams Here Enter a model number, part number, type of appliance, brand, or even a part description. 365-day return policy on all parts ordered through this site!

F06 Error Code Whirlpool Duet Washer

New Topic Reply Printer Friendly Kenmore Elite HE3 f06 error Rating: Rate This Topic Excellent Good Fair Poor Horrible AuthorPost Posted: Sat Dec 12th, 2009 10:00 pm PM Quote Reply At high RPM output was tens of volts - enough to overcome the noise induced on the wires from the motor's power cables. i am sorry for the problem with your kenmore 110.45862404 front load washer. You do want to make sure that nothing will impede the motor from working properly.

Have you downloaded the manual? Yes No Voted Undo Score 0 Cancel Add a comment 0/1024 Cancel Post comment Are you sure you want to delete this zzzzzz? They send a signal to the motor control board as the motor spins because a magnet causes the resistance to change oh the tachometer sending a pulse to the MCU. F06 Error Code Battery Charger if the wiring connections are okay, i recommend that you check the resistance of the motor windings.

Call our Parts Department now! 877-803-7957 Back To Top PM Quote Reply Posted: Sun Dec 13th, 2009 12:48 am PM Quote Reply 5th Post eaksmom Senior Apprentice Appliantologist Joined:Mon It is the motor speed that needs to be tested if it does not work right, the washer will stop. BTW, to verify the tach was working I removed the motor, coupled the shaft to a Dremel tool, and spun it as fast as I could get it to go. (This In some instances, this could be caused by severely overloading the washer so that it cannot spin properly.

Powered by vBulletin Version 4.2.3 Copyright © 2016 vBulletin Solutions, Inc. F06 Error Code Apc I did buy the repair manual to make sure I put any new part in correctly. the motor control is an electronic part that is easy to buy but difficult to return if not needed. Make sure that the washer is not overloaded.

Kenmore Elite Washer He4t Error Code F6

it may also be a loose connection problem. I replaced the MCU and it fixed the problem. F06 Error Code Whirlpool Duet Washer Fred M, October 01, 2013 thank you for your question. F06 Error Code On Maytag Washer If there is anything else I can help you with today just let me know.

Your question was published, help is on its way! http://softacoustik.com/error-code/kenmore-elite-washer-error-f21.php When the door opened you could see the gasket was twisted and the tub was off center from the opening. this can indicatea problwm with the motor or motor control. It's fast and easy to create one. F6 Error Code Kenmore Washer

You do want to make sure that nothing will impede the motor from working properly. The MCU is quite protected, but the motor is not. After the hoses are cleaned and it still does not start right open the back top lid by taking off the three top bolts and look at the computer and try navigate here September 27th, 2006,01:50 PM #8 Jake View Profile View Forum Posts Visit Homepage Appliance Tech - Admin Join Date Aug 2004 Location McMullen Valley, Arizona Posts 79,624 The its the drive

March 15 by Phat Bastard Add a comment 0/1024 Cancel Post comment Are you sure you want to delete this zzzzzz? Kenmore Microwave F6 Error Code If a failure occurs during high-speed spin the door will be unlocked after 3 minutes. Last Jump to page: Results 1 to 10 of 44 Thread: Kenmore Elite HE3T F06 error Thread Tools Show Printable Version Search Thread Advanced Search Display Linear Mode Switch to

Pins 1, 2, and 3 on this connector are the Drive Motor windings.

Wanted to check the connectors to the MCU etc., but don't even know what an MCU looks like and the wiring diagram was incomprehensible to me. we are always here to help. Did the vibration loosen some wires or is it some liquid deterg in the motor??? ... F06 Error Code Hotpoint Back To Top PM Quote Reply Posted: Sun Dec 13th, 2009 04:24 am PM Quote Reply 6th Post BLTH15 Joined:Tue May 16th, 2006 Location:New York USA Posts:357 Flavorite

It was the filter infront of the discharge pump it had almost 2.00 worth of change in it and 2 golf t's and a candy wrapper. Replaced MCU still code F06 I have checked to make sure all connections are tight on motor, MCU, and on CCU. Hope this helps, good luck. his comment is here View the answer I have this problem too Subscribed to new answers Is this a good question?

So now I am thinking deterg on the belt causing it to slip? Wish me luck . this can indicatea problwm with the motor or motor control. Get more answers from the people in your networks Tags Kenmore , Washers Click to remove this tagging.

Thanks again - woody 07/30/2011 by woody wood Maytag with F06 error during spin. Whirlpool Duet Front Loading Washers ____________________Need parts? The hoses were open. The most suspect components that would cause this failure code are the drive motor, the motor control unit (control board) or the wire harness.